Bostorens - Eindhoven

De bouw van het project Bostorens in Eindhoven. Vijf luxe woningen in een groene setting. Locatie: het Eindhovense stadsdeel Meerhoven. Duurzaamheid, ruimtelijke kwaliteit en spraakmakende architectuur.

 

Project Bostorens

Een compacte groep van vijf woningen rond een gezamenlijk hof. De woningen vormen een ‘ensemble’ vormen, maar elke woning wijkt toch heel duidelijk af van de andere. Elke woning bestaat uit een hoger deel (de toren) en twee lagere volumes.


Architect, ontwikkelaar en aannemer in een bouwteam

Het project is uitgewerkt in een bouwteam. Daarbij onderzoeken de architect, ontwikkelaar en aannemer de verschillende mogelijkheden. Van gevelbekleding tot installatie. Het is een manier van samenwerken die perfect bij de Kusters aanpak past. Waarom? Je komt hierdoor tot een optimale prijs/kwaliteit verhouding en voorkomt fouten. De extra tijd en aandacht besteed aan de voorbereiding, zorgt voor een beter eindresultaat.


Volledig gasloos

De Bostorens zijn volledig gasloos. Verwarmen en koelen gaat via een luchtwarmtepomp met buitenunit op het dak van de torens. Daar staan ook de zonnepanelen. Dankzij de wat hogere dakrand is de energievoorziening niet zichtbaar. Elke woning krijgt daarnaast een eigen tank voor het opvangen van regenwater.


Opvallende verschijning

De Bostorens worden opvallende verschijningen in de wijk. Ook van binnen bieden ze inhoud en kwaliteit op hoog niveau. De afmetingen van de vijf woningen variëren van 213 tot 245 vierkante meter vloeroppervlak. De Bostorens hebben extra’s die je elders niet snel zult aantreffen, zoals een extra ruime verdiepingshoogte: drie meter op de begane grond en bij een aantal ruimtes een verdiepingshoogte van 4,20 meter. Daarnaast worden ze volledig afgewerkt opgeleverd, inclusief mooi aangelegde tuin.


Gevelbekleding improved oak

De gevelbekleding van de woningen bestaat uit Improved Oak, afkomstig van eikenhout dat hier in Brabant groeit. Waarom improved? Voor gebruik als gevelbekleding worden een aantal eigenschappen van het hout sterk verbeterd. Met het in Nederland ontwikkelde thermo-proces, wordt het eikenhout gemodificeerd naar stabiele, duurzame geveldelen. De duurzame delen zorgen ervoor dat de Bostorens perfect in het landschap passen.

“ In samenwerking met Buidling4You en ML_A ” Project Bostorens - Eindhoven

Delen