Transformatie en renovatie

Duurzame renovatie

Nederland wordt duurzamer. We moeten met zijn allen voldoen aan de doelstellingen die in het Klimaatakkoord van Parijs zijn opgenomen en moeten van het gas af. Aardgas wordt duurder; elektriciteit juist goedkoper. Hoog tijd dus om duurzaam te renoveren, en laat dat nu nét onze specialiteit zijn.

ISOLEREN IS DE BASIS!

Bij het verduurzamen van een pand denk je misschien als eerste aan het monteren van zonnepanelen op het dak. Maar er is zoveel meer mogelijk. De eerste stap richting een duurzaam gebouw is het aanbrengen van goede isolatie: buitengevelisolatie, vloerisolatie en dakisolatie. Dat zorgt niet alleen voor enorme besparingen, maar ook voor véél meer comfort voor de bewoners van een pand. Vanzelfsprekend onderzoeken we eerst hoe het met de isolatie is gesteld en meten we eerst precies waar eventuele warmtelekken zitten en waar de meeste winst te halen is.

Kusters bouwt aan comfort

Prettig wonen

Als het pand eenmaal in een winddichte en warme jas is gehuld, passen we andere duurzame maatregelen toe. All-electric, muren en vloeren die warmte geven, PV of PVT-panelen; de mogelijkheden zijn eindeloos en het worden er alleen maar meer.

duurzaam renoveren loont

Duurzaamheid loont. Dat kunnen we bewijzen ook. Je zou de energierekeningen van hetzelfde pand voor en na een door ons toegepaste duurzame renovatie eens moeten vergelijken. Met duurzame renovatie help je niet alleen het milieu, maar ook jezelf.