Kusters bouwt vakantiewoningen met kwaliteit nieuwbouwwoning
5 oktober 2020
Kusters bouwt vakantiewoningen met kwaliteit nieuwbouwwoning

Steeds meer traditioneel gebouwde vakantiewoningen. Waarom?

Geld op de spaarrekening levert al een tijdje weinig op. Een populair alternatief is het kopen van een vakantiewoning om deze vervolgens te verhuren. De recreatiesector is één van de sectoren waar we bij Kusters goed de weg kennen. Afgelopen jaren zien we flinke groei van het aandeel traditioneel gebouwde vakantiewoningen. Waarom?

 

De kwaliteit van een traditioneel gebouwde vakantiewoning doet niet onder voor een nieuwbouwwoning.  Onderhoudsarm, goed geïsoleerd, tochtdicht, uitgerust met een moderne energiezuinige warmtepomp en helemaal sleutelklaar opgeleverd. Maar er is nog een reden waarom de traditionele bouw terrein wint in de recreatiesector.

 

De financierbaarheid van vakantiewoningen 

Een tweede factor blijkt ook van groot belang, namelijk de financierbaarheid van vakantiewoningen. De traditioneel gebouwde vakantiewoning biedt wat betreft financiering de nodige voordelen. Er kan bijvoorbeeld een recreatiehypotheek worden aangevraagd. Om hiervoor in aanmerking te komen moet de woning voldoen aan een aantal voorwaarden van de hypotheek verstrekker. Denk aan:

 

·         Aansluiting op nutsvoorzieningen;

·         Gebouwd van steen en niet verplaatsbaar;

·         Alle seizoenen bewoonbaar;

·         Aangesloten op het openbaar wegennet.

 

Een ontwerp op maat

Bij Kusters ontwikkelen we voor ieder project afzonderlijk een woning. Hiervoor werken we samen met Rob van Leuven van Archifoor. We maken gebruik van ons inmiddels uitgebreide bestand aan ontwerpen. Dat werkt constructief. Onze opdrachtgevers krijgen hierdoor snel een goed idee van de grootte, architectuur en de kosten. Vervolgens maken we een ontwerp op maat. Zoals bijvoorbeeld de gezellig Brabantse vakantiewoning op de afbeelding. 

 

Ook in Cuijk bouwden we vakantiewoningen op traditionele wijze. Bekijk beelden van de werkzaamheden of lees meer over deze woningen.


Delen