Beelden van een warmtebeeldcamera.
12 maart 2018
Beelden van een warmtebeeldcamera.

Proef op de som: loont duurzame isolatie echt?

Niet iedereen werd warm van de kou van de afgelopen weken, maar bij Kusters waren we er toch wel blij mee. Het bood ons een mooie kans om te checken of het resultaat van ons werk overeenkwam met onze verwachtingen.

Warmtelekken

Om te controleren of een woning goed is geïsoleerd, is een warmtebeeldcamera een onmisbaar stuk gereedschap. De beelden laten exact zien waar eventuele warmtelekken zitten. Kleurt het beeld rood, dan is dat een indicatie dat het deel relatief warm is. Er geldt: hoe warmer de kleur, hoe warmer het gebouwdeel.

Onlangs waren wij betrokken bij projecten in opdracht van twee woningcorporaties in Oosterhout en Veghel. Aan ons was de taak om de woningen te isoleren. Als extra check voor onszelf, en service naar de opdrachtgever, maakten we foto's met een warmtebeeldcamera. Zo konden we controleren of de warmte bleef waar het moest: binnenshuis. De beelden bevestigden wat wij al wisten: isolatie loont werkelijk. Er ging nauwelijks nog warmte verloren door de muren van de geïsoleerde panden. De gesprekken met de bewoners ondersteunden dit: zij waren erg tevreden over het resultaat en spraken van een hoog wooncomfort.


Delen