Kantoor Crosestein in Zeist. Samen met ontwikkelaar Multiprop gaan we het schetsontwerp verder uitwerken, door aan te passen en op te toppen.
30 oktober 2018
Kantoor Crosestein in Zeist. Samen met ontwikkelaar Multiprop gaan we het schetsontwerp verder uitwerken, door aan te passen en op te toppen.

Naar energielabel C voor kantoren, of herbestemmen?

Van ieder kantoor dat groter is dan 100m2 wordt in 2023 verwacht dat het minimaal energielabel C heeft. Dit betekent een Energie-Index van 1,3 of beter. Naar schatting moeten bij meer dan helft van de kantoren in Nederland maatregelen genomen worden om aan deze aanstaande verplichting te voldoen. De definitieve wetgeving wordt nu voorbereid.

Met de Energiebesparingsverkenner Kantoren op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kun je snel en eenvoudig bekijken wat je moet doen om je kantoor qua energielabel aan deze eis te laten voldoen.

Maar is dat voldoende? Of vragen je huurders straks om een ‘groen’ kantoor dat energieneutraal is of zelfs Plus-op-de-meter is? En wat zijn de plannen in de omgeving van het gebouw? Als de wijk meer een woonbestemming krijgt, vind je dan nog wel de goede huurders?

Een aantrekkelijk alternatief

Het is in ieder geval nuttig om voorafgaand aan een ingrijpende verbouwing de verschillende scenario’s door te rekenen. Met de verwachte groei van de bevolking kan herbestemmen (transformeren) tot appartementen of studentenhuisvesting een zeer aantrekkelijk alternatief zijn. 

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem eens contact op.


Delen