Een impressie van het resultaat. (c) Multiprop Vastgoed Ontwikkeling
11 oktober 2018
Een impressie van het resultaat. (c) Multiprop Vastgoed Ontwikkeling

Fraaie plus-op-de-meter-opdracht: Kusters gaat duurzaam transformeren in Utrecht

Een mooi moment voor Kusters: we gaan een van de duurzaamste transformaties van Nederland realiseren! In opdracht van vastgoedontwikkelaar Multiprop transformeren we een oud schoolgebouw in de Utrechtse wijk Hoograven circulair naar acht gasloze en Plus-Op-De-Meterwoningen, waarbij nadrukkelijk wordt gelet op wooncomfort en gezondheid. De handtekeningen werden donderdag 11 oktober gezet.

 

Andere functie voor de school

De betreffende school (de voormalige Ariënsschool) is geen beschermd monument. Toch wil de gemeente Utrecht het pand, vanwege de bijzondere typologie en de historische functie als onderdeel van de naoorlogse wijk Hoograven, behouden. Wel krijgt het gebouw dus een andere functie. Een belangrijk uitgangspunt bij de herontwikkeling van de Ariënsschool is mens- en milieuvriendelijk bouwen, ook wel duurzaam bouwen genoemd.

 

Na de ondertekening van de realisatieovereenkomst wordt spoedig gestart met de sloopwerkzaamheden. De acht appartementen gaan naar verwachting in het eerste kwartaal van volgend jaar in de verkoop. De gelukkige kopers kunnen hun woningen naar verwachting al in het tweede kwartaal van 2019 betrekken.

 

‘Prachtige en uitdagende klus’

Hans Kaandorp van Kusters is vanzelfsprekend erg enthousiast over de nieuwe opdracht. “Van vervallen oud-schoolgebouw tot markante plus-op-de-meter-appartementen: wij gaan dat waarmaken in Utrecht. Met PV, PVT, warmtepompen en QV10 klasse 3. Een prachtige en uitdagende klus, die wij met veel vertrouwen tegemoet gaan!”


Delen