Duurzame recreatiewoningen in Cuijk
13 januari 2020
Duurzame recreatiewoningen in Cuijk

Duurzame recreatiewoningen in Cuijk

Kusters Bouw is actief in een drietal specialisme, namelijk renovatie, transformatie en vakantiewoningen. Op dit moment bouwen we op  het EuroParcs ‘Resort De Achterhoek’ luxe vakantiewoningen in een traditioneel bouwsysteem. Comfortabele woningen met betonnen vloeren, kalkzandsteen wanden en keramische pannen en vloerverwarming. Ook voor de nieuwste EuroParcs ontwikkeling ‘Resort de Kraaijenbergse Plassen’ in Cuijk, hebben we onlangs opdracht ontvangen voor de bouw van 20 ruime vakantiewoningen.

 

Duurzame vakantiewoningen

'Wij kiezen bewust voor duurzaam bouwen', legt EuroParcs directeur Wouter Vos uit. ‘Daarom krijgen de vakantiewoningen geen gasaansluiting en worden ze uitgerust met een duurzaam en zuinig verwarmingssysteem. Dat verwarmingssysteem kan met een kleine aanpassing ook gebruikt worden om te koelen. Voor de bouw van de woningen is gekozen voor materialen die geen of nauwelijks onderhoud vergen. Dus kunststof kozijnen, metselwerk gevels en een metalen dakbedekking met een hoogwaardige coating. Aan de binnenzijde worden de woningen luxe afgewerkt. Voor duurzaam, zorgeloos en comfortabel genieten aan het water.

 

Voordelen van traditionele bouw

‘Vaak kiezen vakantieparken voor chalets’, vult Hans Kaandorp van Kusters aan. ‘Samen met EuroParcs ontwikkelden wij een concept van traditioneel gebouwde degelijke recreatiewoningen. De woningen worden gebouwd voor een lange levensduur en meer wooncomfort. EuroParcs verwacht met de wat hogere bouwkosten een beter rendement te realiseren.


Delen