Muurtje
9 oktober 2018
Muurtje

De verwarming die je niet ziet, maar wel voelt!

Als in transformatie gespecialiseerde afbouwonderneming volgen wij de technische ontwikkelingen in onze branche natuurlijk van korte afstand. Laatst kwamen wij in contact met een leverancier van een infrarood glasweefsel dat achter stuc- of tegelwerk kan worden aangebracht. Daarmee kan een woning elektrisch worden verwarmd. Onze warme belangstelling was gewekt!

 

Hoe werkt het?

Door een lage en veilige spanning - 36 volt - op het weefsel te zetten, wordt het oppervlak aangenaam warm. En omdat het weefsel zich relatief dicht onder het oppervlak bevindt, gaat dat ook nog eens snel. Dit is een ideale oplossing voor bijvoorbeeld de badkamer, die het grootste gedeelte van de dag onbezet is, maar voor de bewoner die wil douchen wel snel op een aangename temperatuur moet zijn. Met een tijdklok kan het weefsel kort en krachtig worden ingeschakeld.

 

Geen koude voeten meer

Het glasweefsel is flexibel en minder dan 1 mm dik. Het is zowel vlak als rond te trekken, altijd superstrak. Daardoor is het snel, eenvoudig en veilig toe te passen. Onzichtbaar te ín stucwerk of áchter tegels. De verwarming die je niet ziet, maar wel voelt. De verwerking is niet alleen in de muur mogelijk, maar ook in de vloer.

 

Het materiaal wordt in Europa geproduceerd, is uitgebreid getest en vormt een duurzame combinatie met zonnepanelen. De garantie is vijf jaar.


Delen